Premierni krog nove sezone tekmovanja v balinarski superligi je prinesel suverene zmage favoritov. Kobjeglavski Agrochem Hrast je ostal praznih rok v Škofji Loki pri branilcih naslova, v primorskih obračunih pa sta slavila Portorož in Zabiče.

Največ zanimanja je bilo za obračun v Škofji Loki, kjer je gostoval kobjeglavski Agrochem Hrast, ki je v prestopnem roku pošteno prevetril igralski kader. Branilci naslova so v domači dvorani hitro nakazali, da imajo tudi v letošnji sezoni visoke cilje in proti nerazpoloženim gostom povedli z 8:0. Ko sta v hitrostnem zbijanju praznih rok ostala še Jure Fabjan in Erik Petrič, je postalo dokončno jasno, da se bodo Kraševci domov vrnili praznih rok. V natančnem in štafetnem zbijanju so gostje Trati prepustil zgolj točko, vendar se domačini niso pustili zmesti in so v končnici srečanje mirno pripeljali do konca.

Tudi Skala je v novo sezono stopila s prenovljenim moštvom, ki se lahko pohvali z močno tekaško zasedbo. V njej je ob bratih Povh tudi mladi Avstralec brkinskih korenin Danijel Samsa, ki je že lani branil barve sežanskega kluba. V prvem nastopu je Skala vnovčila svojo kakovost in po izenačenem začetku obračuna z ljubljanskim Krimom v nadaljevanju tehtnico prevesila na svoj mlin. Izkušeni Košanci se niso najbolje znašli v dvorani na Belem Križu in hitro padli v rezultatsko brezno, iz katerega se niso uspeli pobrati. Edina svetla točka v gostujoči zasedbi je bil Andrej Kastelic s 37 točkami v “brzincu”, domačini pa so imeli z Nikolo ĐorđevićemMarkom ŠkerjancemManuelom Šorgom in Tadejem Kontičem preprosto preveč močnih adutov. Preberi več…

Vir: Primorske novice