Tretji krog balinarske superlige je prinesel prvi poraz Zabič. Edina neporažena ostajata škofjeloška Trata in sežanska Skala, ki je v soboto slavila v Portorožu.

Derbi tretjega prvenstvenega kroga je postregel z obračunom med Trato in Zabičami, ki so Škofjo Loko zapustile poražene. Gostje so imeli kar nekaj priložnosti za boljši izkupiček, a je v prvem delu tekme v igri v krog Anton Fabec moral priznati premoč Urošu Veharju s 25:27. Gregor Moličnik je v drugem paru hitrostnega zbijanja klonil proti Luki Koklju z 31:32, v zadnji dvojki pa sta Jožko Boštjančič in Igor Šircelj s 7:6 klonila proti Tratini navezi Tadej PremruMiha Tomše s 6:7.

Korak s Škofjeločani še naprej držijo Sežanci, ki so si pot do zmage na Belem Križu odprli v tehničnih disciplinah, kjer je do izraza prišla kakovost Gašperja in Matije PovhaDanijela Samse ter Petra Ravbarja. Z začetnih 4:4 je Skala tako pobegnila na 12:6 ter nato s solidnimi predstavami v klasičnih igrah dvoboj mirno pripeljala do konca.

Prvo zmago v sezoni so proslavili Kobjeglavci, ki so imeli kar precej dela z izkušeno zasedbo Košane. Hrast je ves dvoboj držal vodstvo v svojih rokah, a jim gostje niso pustili mirno dihati vse do zaključka tekme, ko sta domačo zmago potrdili dvojici Marko ŠvaraRajko Kavčič in Žan KocinaMitja Petrič.

Ob Košani brez osvojene točke še naprej ostaja tudi Postojna, za katero je bil v soboto premočan gostujoči Krim. Torbarji so bili enakovredni v prvi tretjini obračuna, nato pa premalo natančni na “plahtah”, kar so Ljubljančani s pridom izkoristili in srečanje odločili v svojo korist.

Vir: Primorske novice