Sobotni dvoboji osmega kroga niso prinesli sprememb na superligaški lestvici. Vrh še naprej zasedata Trata in Zabiče, v boj za končnico pa so se z zmago proti Košani ponovno vmešali Portorožani.

Obračun med Zabičami in Postojnsko jamo je minil brez večjih napetosti, saj so domačini že v uvodnih igrah potrdili, da imajo širši nabor kakovostnih igralcev in povedli z 8:0. V hitrostnem in natančnem zbijanju sta si zasedbi razdelili točke, piko na i zmagi Zabič pa sta ob navdušenju s tribun z odličnimi 50 zadetki v štafetnem zbijanju postavila David in Igor Šircelj.

Sežanci so očitno hitro preboleli poraz v derbiju minulega kroga v Zabičah in presenetljivo gladko prišli do polnega izkupička na gostovanju v Ljubljani. V prvi polovici dvoboja se je izkazal mladi reprezentant Gašper Povh, ki je naprej v igri v krog z 29:26 ugnal reprezentančnega kolega Žana Sodca, nato pa z 39 točkami v brzincu prinesel Skali prvo vodstvo. Odločilno prednost sta Kraševcem s tesnima zmagama v natančnem zbijanju prinesla Gašper Kraševec in Peter Ravbar, po nastopu štafet in zmagi naveze Gašper Povh-Klemen Sosič za vodstvo Skale s 14:4 pa je bil dvoboj že predčasno odločen.

Vir: primorske novice