V sredo je Tekmovalna komisija Balinarske zveze Slovenije opravila žreb 2. kroga pokalnega tekmovanja, ki bo postregel s številnimi zanimivimi obračuni.

Pokalnemu tekmovanju se v 2. krogu, v katerem bo nastopilo 32 klubov, priključujejo tudi superligaši in prvoligaši. Žreb je prinesel atraktivne pare, tako da se obeta zanimiv boj za napredovanje v osmino finala, saj bodo višje rangirane ekipe v skladu s pravili v večini primerov gostovale.

Med superligaši bodo državni prvaki iz Sežane bodo gostovali v Hočah, podprvaka Trato čaka gorenjski obračun z Bistrico pri Tržiču, Agrochem Hrast se bo pomerili s Taborom iz Ozeljana, Zabiče čaka sosedski derbi s Kosezami, Koprčani bodo gostovali na Cesti, novi superligaši iz Velenja v Pivki, Ilirska Bistrica bo skušala preplezati Nanos, Postojnčani in Portorožani bodo favoriti proti območnima ligašema iz Ljubljane, Krim pa proti drugi ekipi Postojne. 

Pari 2. kroga Pokala BZS za moške: https://www.balinarska-zveza.si/doc/sezona/2020/pokal-bzs-2020.pdf

V skladu s Pravili o tekmovanjih, ki v prilogi določajo pravila za Pokal BZS, je bil izveden žreb 2. kroga. Klubom se omogoči, da se o terminu srečanja – tekme dogovorijo (o terminu obvestijo TK BZS). Srečanje 2. kroga se morajo odigrati v terminu 14.10.2020 – 31. 10. 2020.

– Sodniški zapisnik za pokal BZS: https://www.balinarska-zveza.si/doc/obrazci/sodniski_zapisnik_pokal.pdf

– Pravila o tekmovanjih za pokal BZS – člani: https://www.balinarska-zveza.si/doc/anali/pravila_tekmovanja_bzs.pdf