Izvršni odbor Balinarske zveze Slovenije je na torkovi seji sprejel odločitev, da se tekmovanje v balinarski superligi za sezono 2020/21 začne 27. marca 2021.

Po več kot devetih mesecih bodo konec marca v tekmovalne arene ponovno stopili balinarski superligaši. Izvršni odbor je na torkovi popoldanski izredni seji z večino glasov potrdil odločitev, da se tekmovanje začne 27. marca s tekmami prvega kroga in zaključi 20. junija s finalom zaključnega turnirja za naslov državnega prvaka.

V skladu s sklepom IO BZS iz superligaškega tekmovanja ne bo izpadlo nobeno moštvo. Ekipe bodo razdeljene v dve skupini po pet moštev, najboljša dva iz vsake skupine pa bosta napredovala na zaključni turnir.

Skupina A: Trata, Skala, Krim, Postojna, Velenje Premogovnik.

Skupina B: Agrochem Hrast, Zabiče, Ilirska Bistrica, Marjetica Koper, Aikea Antena.

Tekmovanje v superligi 2020/21 bo zaradi trenutnih epidemiloških razmer potekalo v skladu z “Navodili in priporočili za izvedbo športnih tekmovanj in treningov za registrirane športnike”, ki jih bo pisarna BZS posredovala klubom po elektronski pošti in bodo redno ažurirana v skladu s spremembami odlokov Vlade RS. Klubi so dolžni spremljati vsa aktualna obvestila na informacijskih kanalih Balinarske zveze Slovenije.

Rezultati žreba za ligaško tekmovanje v superligi za sezono 2020/21 bodo objavljeni v sredo dopoldne preko informacijskih kanalov BZS in posredovani klubom ter Sodniški komisiji BZS po elektronski pošti.

1. KOLO, SOBOTA, 27.3.2021 OB 15:00
 

SKUPINA A

TRATA – VELENJE PREMOGOVNIK
POSTOJNA – SKALA
KRIM – PROST

SKUPINA B

ILIRSKA BISTRICA – AGROCHEM HRAST
ZABIČE – AIKEA ANTENA
MARJETICA KOPER – PROST

Razpored:

http://bk-skala.eu/wp-content/uploads/2020/08/superliga_2020_2021.pdf