V nedeljo dopoldne so balinarski superligaši odigrali še obračune drugega kroga nove sezone. Po uvodnem vikendu so v najboljšem položaju zasedbe Skale, Agrochem Hrasta, Velenja in Zabič.

Pester prvi superligaški konec tedna v letu 2021 so klubi sklenili z nedeljskimi obračuni drugega kroga, v katerih tako kot v soboto ni manjkalo odličnih rezultatov.

V skupini A je sežanska Skala zabeležila še drugo zmago proti Postojnčanom in potrdila, da se lahko po lanskem naslovu tudi letos nadeja vidnim dosežkom. V sežanski zasedbi se je v nedeljo najbolj izkazal mladi reprezentant Gašper Povh s 43 točkami v hitrostnem zbijanju, dvoboj pa je bil odločen že pred zadnjimi igrami.

Po šokantnem sobotnem porazu na domačem igrišču so Škofjeločani odločni krenili v bitko za prve točke in proti Velenjčanom na gostovanju povedli z 1:7, a se knapi niso predali. Z zmagama Jasmina Čauševića in Zorana Rednaka v hitrostnem zbijanju so znižali na 5:7 ter Gorenjcem niso pustili, da bi se ponovno odlepili na varno prednost. Trata je v končnico tekme vstopila z minimalnim vodstvom, ki so ga novinci uspeli izničiti in z drugo tesno zmago zaenkrat predstavljajo največje presenečenje sezone.

Še drugi par točk so proti Ilirski Bistrici osvojili Kobjeglavci, ki so v balinarski dvorani v Novi Gorici prevladovali skozi celoten dvoboj. Gregor Sever je v igri v krog zabeležil 28 točk, Erik Čeh je v hitrostnem zbijanju zadel 42 krogel, v isti disciplini sta si Jaka Štremfel in Martin Zdauc s po 43 zadetki razdelila točki, bistriška štafeta Martin Zdauc – Andrej Kastelic pa je za uteho ob porazu v štafeti zbrala 50 točk.

Podobno kot v soboto je bil tudi v nedeljo obračun med Aikea Anteno in Zabičami odločen šele v končnici. Za razlike od sobote so Zabiče vodile večji del tekme in v končnici z zadnjo približalo kroglo Antona Fabca prišle do tesne zmage, ki jim bo olajšala nadaljevanje sezone.

Super liga, 1. krog

Skupina A: Trata – Velenje Premogovnik 12:14 STATISTIKA, Postojna. – Skala 7:19 STATISTIKA, Krim prost.

Skupina B: Ilirska Bistrica – Agrochem Hrast 12:14 STATISTIKA, Zabiče – Aikea Antena 14:12 STATISTIKA, Marjetica Koper prosta.

Super liga, 2. krog, nedelja ob 10. uri;

Skupina A: Velenje Premogovnik – Trata 14:12 STATISTIKA, Skala – Postojna 24:2 STATISTIKA, Krim prost. Lestvica: Skala in Velenje Premogovnik 4, Trata, Postojna in Krim (-2) 0 točk.

Skupina B: Agrochem Hrast – Ilirska Bistrica 23:3 STATISTIKA, Aikea Antena – Zabiče 12:14 STATISTIKA, Marjetica Koper prosta. Lestvica: Agrochem Hrast in Zabiče 4, Aikea Antena, Ilirska Bistrica in Marjetica Koper (-2) 0 točk.

Slike z tekem si lahko ogledate v fotogaleriji

bzsi.si