10Sep/20

Balinarji kolesarimo – pridružite se tudi vi!

Balinarska zveza Slovenije bo na prvi oktobrski konec tedna pripravila promocijsko balinarsko – kolesarsko turo med prizorišči klubov superlige v sezoni 2020/21. Pridružite se tudi vi!
Na pobudo balinarja Marjetice Koper Dejana Korošca bo v želji po promociji balinarskega športa in zdravega načina življenja 3. in 4. oktobra potekala balinarsko – kolesarska tura, ki bo povezala vse kraje, kjer domujejo balinarski superligaši in predstavila balinarje kot vrhunske športnike.

Štart karavane bo v soboto zjutraj v Kobjeglavi, nato pa se bo karavana preko Sežane podala proti Škofji Loki, Ljubljani in prvi dan zaključila v večernih urah v Velenju. Drugi dan jo bo pot ponovno vodila proti Primorski, saj se bo ustavila v Postojni, Ilirski Bistrici, Zabičah, Kopru in svojo pot z zaključno slovesnostjo sklenila v Portorožu. 

Organizatorji vabijo k sodelovanju vse superligaške klube, še posebej pa balinarsko-kolesarske navdušence, ki se lahko karavani priključijo skozi celotno traso ali med posameznimi etapami. Za kolesarje, ki bodo prevozili celotno traso bo BZS zagotovila 2 kompleta kolesarskih dresov, preostali kolesarji pa bodo prejeli majice.

Vse podrobnosti bodo predstavljene v naslednjih dneh. Informacije in prijave – Dejan Korošec (tel: 040 160 866).

01Sep/20

SKALA PLISKOVICA U18 DVE ZMAGI V PRVEM KROGU

S tekmovanjem v državni ligi U18 ekipno so začeli mladinci in mladinke. Prvo letošnje tekmovanje je po novem sistemu s tremi ekipami vsak z vsakim gostil BK Korte. Zaradi slabih vremenskih razmer so bile tekme odigrane v dvorani na Markovcu v Kopru. Zmagala je ekipa mladincev Pliskovica Skala pred mladinkami Pivka oro met in ŠB Korte Izola.

31Avg/20

Skala Open 2020 pripadel dvojici Jagodnik – G. Korošec

Nedeljski turnir dvojic Skala Open 2020 je postregel z vrhunskimi predstavami. V izjemno močni konkurenci sta slavila Marko Jagodnik in Gregor Korošec.
Kar 32 prijavljenih dvojic, med katerimi so bili tudi številni predstavniki reprezentančnih selekcij ter reprezentančni kandidati, je v skupinskem delu tekmovanja moči merilo na baliniščih v Pobegih, Svetem Antonu, Obrovu ter Sežani, kjer so potekali tudi izločilni boji.

Ljubitelji balinanja so imeli skozi celoten dan kaj videti, v številnih obračunih pa so odločale zadnje odigrane krogle. Po enem porazu v skupinskem delu sta Marko Jagodnik in Gregor Korošec nanizala serijo zmag, v večernem polfinalu sta premagala reprezentančno navezo Tadej Premru – Marko Švara, za piko na i pa v velikem finalu še Davida Širclja in Gregorja Moličnika.Nagrade za najboljše sta podelila predsednika BZS Primož Marinko in  balinarskega kluba Skala Miran Hrvatič. Turnir je odlično sodil in vodil Damjan Kraševec.

REZULTATI:

POLFINALE:

ŠVARA/PREMRU – JAGODNIK/ KOROŠEC G. 1:13
MOLIČNIK /ŠIRCELJ – PETRIČ A. /ŠTREMFEL 13:4

FINALE:

MOLIČNIK/ ŠIRCELJ – JAGODNIK/KOROŠEC G 3:6

ZA 3. MESTO:

PETRIČ A. /ŠTREMFEL – ŠVARA/PREMRU 9:10

Skupni rezultati turnirja na spodnji povezavi:

Fotografije iz turnirja si lahko ogledate na spodnji povezavi:

29Avg/20

SKALA OPEN 2020

 
❗️ SKALA OPEN 2020, NEDELJA, 30.8 2020❗📝
 
Zaradi slabe vremenske napovedi smo se odločili, da se turnir odigra v dvoranah.
 
Udeležence turnirja naprošamo, da si pogledate razpored turnirja in lokacijo dvorane.
Zbor na posameznih igriščih ob 8.30. Ob 9.00 pričetek s tekmovanjem.
 
Razpored turnirja – klikni na sliko:
15Avg/20

Opravljen žreb državnih lig

Tekmovalna komisija Balinarske zveze Slovenije je opravila žreb državnih lig za članice in člane za sezono 2020/21 ter žreb državnih lig za mlade za leto 2020. Tekmovanje v moški superligi se bo pričelo 31. oktobra. V 1. ligi – članice, 1. ligi ter 2. ligi – zahod bodo prve tekme odigrane 29. avgusta, v 2. ligi – vzhod bo prvi krog na sporedu 28. avgusta, v ligi U-18 bodo tekmovanje odprli 30. avgusta, v ligi U-14 pa 6. septembra.
 
 
16Jul/20

PREBERITE NOVEGA BALINARJA

Julijska številka Balinarja vam prinaša obilo zanimivega branja. Na voljo so vam intervjuji, reportaže, poročila, veliko odličnega slikovnega materiala ter velik poster sežanske Skale, ki slavi naslov klubskih državnih prvakov v moški konkurenci.

V novi številki revije Balinar lahko osvežite spomin na zaključni turnir superlige 2019/20, preberete intervjuje s predsednikom BZS Primožem Marinkom,  selektorjem moške članske reprezentance Davorjem Janžičem ter reprezentančnima maserjema Denise Vidmar in Rokom Mihičem, izveste kaj se je dogajalo na Poletni šoli Balinanja in Balinarskem kampu v Fiesi, na državnem prvenstvu gluhih in naglušnih ter na mednarodni sceni in še veliko več…

>>>   Glasilo Balinarske zveze Slovenije – julij 2020    <<