25Apr/21

Skala, Agrochem Hrast, Velenje in Zabiče s popolnim izkupičkom

V nedeljo dopoldne so balinarski superligaši odigrali še obračune drugega kroga nove sezone. Po uvodnem vikendu so v najboljšem položaju zasedbe Skale, Agrochem Hrasta, Velenja in Zabič.

Pester prvi superligaški konec tedna v letu 2021 so klubi sklenili z nedeljskimi obračuni drugega kroga, v katerih tako kot v soboto ni manjkalo odličnih rezultatov.

V skupini A je sežanska Skala zabeležila še drugo zmago proti Postojnčanom in potrdila, da se lahko po lanskem naslovu tudi letos nadeja vidnim dosežkom. V sežanski zasedbi se je v nedeljo najbolj izkazal mladi reprezentant Gašper Povh s 43 točkami v hitrostnem zbijanju, dvoboj pa je bil odločen že pred zadnjimi igrami.

Po šokantnem sobotnem porazu na domačem igrišču so Škofjeločani odločni krenili v bitko za prve točke in proti Velenjčanom na gostovanju povedli z 1:7, a se knapi niso predali. Z zmagama Jasmina Čauševića in Zorana Rednaka v hitrostnem zbijanju so znižali na 5:7 ter Gorenjcem niso pustili, da bi se ponovno odlepili na varno prednost. Trata je v končnico tekme vstopila z minimalnim vodstvom, ki so ga novinci uspeli izničiti in z drugo tesno zmago zaenkrat predstavljajo največje presenečenje sezone.

Še drugi par točk so proti Ilirski Bistrici osvojili Kobjeglavci, ki so v balinarski dvorani v Novi Gorici prevladovali skozi celoten dvoboj. Gregor Sever je v igri v krog zabeležil 28 točk, Erik Čeh je v hitrostnem zbijanju zadel 42 krogel, v isti disciplini sta si Jaka Štremfel in Martin Zdauc s po 43 zadetki razdelila točki, bistriška štafeta Martin Zdauc – Andrej Kastelic pa je za uteho ob porazu v štafeti zbrala 50 točk.

Podobno kot v soboto je bil tudi v nedeljo obračun med Aikea Anteno in Zabičami odločen šele v končnici. Za razlike od sobote so Zabiče vodile večji del tekme in v končnici z zadnjo približalo kroglo Antona Fabca prišle do tesne zmage, ki jim bo olajšala nadaljevanje sezone.

Super liga, 1. krog

Skupina A: Trata – Velenje Premogovnik 12:14 STATISTIKA, Postojna. – Skala 7:19 STATISTIKA, Krim prost.

Skupina B: Ilirska Bistrica – Agrochem Hrast 12:14 STATISTIKA, Zabiče – Aikea Antena 14:12 STATISTIKA, Marjetica Koper prosta.

Super liga, 2. krog, nedelja ob 10. uri;

Skupina A: Velenje Premogovnik – Trata 14:12 STATISTIKA, Skala – Postojna 24:2 STATISTIKA, Krim prost. Lestvica: Skala in Velenje Premogovnik 4, Trata, Postojna in Krim (-2) 0 točk.

Skupina B: Agrochem Hrast – Ilirska Bistrica 23:3 STATISTIKA, Aikea Antena – Zabiče 12:14 STATISTIKA, Marjetica Koper prosta. Lestvica: Agrochem Hrast in Zabiče 4, Aikea Antena, Ilirska Bistrica in Marjetica Koper (-2) 0 točk.

Slike z tekem si lahko ogledate v fotogaleriji

bzsi.si

23Apr/21

Super liga v živo!

V novi sezoni balinarske Super lige boste lahko številne obračune spremljali V ŽIVO preko spletne in Facebook strani Balinarske zveze Slovenije ter Youtube kanalov Hegy TV in Kosci TV.

Že prvi konec tedna boste lahko v živo preko svojih računalnikov ali mobilnih naprav spremljali kar štiri superligaške dvoboje – po dva v soboto in nedeljo!

SPORED PRENOSOV:

Sobota, 24.4.2021;

15:00 Trata : Velenje Premogovnik – HEGY TV  KLIKNITE ZA POVEZAVO

15:00 Postojna : Skala – KOSCI TV KLIKNITE ZA POVEZAVO

Nedelja, 24.4.2021;

10:00 Skala : Postojna – KOSCI TV KLIKNITE ZA POVEZAVO

10:30 Agrochem Hrast : Ilirska Bistrica – FACEBOOK BZS KLIKNITE ZA POVEZAVO

VABLJENI K OGLEDU PRENOSOV BALINARSKE SUPER LIGE 2020/21!

06Apr/21

Preložitev začetka super lige v sezoni 2020/2021

Tekmovalna komisija Balinarske zveze Slovenije, je na podlagi sklepa izvršnega odbora BZS s 24. 3. 2021, trenutno veljavnega odloka o omejitvah pri izvajanju športnih programov ter trenutnih epidemioloških razmer, za začetek ligaškega tekmovanja super lige v sezoni 2020/2021, določila 24. 4. 2021, ko bo odigran 1. krog.

Tekmovanje ligaškega tekmovanja super lige v sezoni 2020/2021 se prične 24. 4. 2021. Tekmovanje bo odigrano po pospešenem sistemu z dvojnimi krogi kot je razvidno iz spodnje tabele. Zaključni turnir se odigra najkasneje do prestopnega roka v letu 2021.

Razpored tekem po posameznem krogu je razviden iz spodnje tabele. Ekipi se zaradi okoliščin, ki bi preprečevale izvedbo tekme na predviden dan po koledarju, lahko sporazumno dogovorita, da se posamezna tekma odigra na drugi dan znotraj tekmovalnega ciklusa. O vsaki spremembi koledarja morata ekipi predhodno pravočasno obvestiti Tekmovalno komisijo pri BZS.

Razpored na spodnji povezavi:

http://bk-skala.eu/wp-content/uploads/2020/08/superliga_2020_2021.pdf

25Mar/21

Izvršni odbor potrdil pričetek superlige

Izvršni odbor Balinarske zveze Slovenije je na sredini izredni seji soglasno potrdil vse predloge s ponedeljkovega sestanka med vodstvom BZS in Združenjem superligašev.

Potrjeni sklepi izredne seje IO BZS, 24.3.2021:

1.   SKLEP: IO BZS je SOGLASNO potrdil predlog Tekmovalne komisije BZS, da se ligaško tekmovanje v super ligi 2020/21 odigra po naslednjem sistemu:

Tekmovanje v super ligi – moški, bo v sezoni 2020/21 potekalo na sledeči način:

a) v sezoni 2020/21 se redni del super lige igra v dveh skupinah s po 5 ekipami. Razpored ekip v posamezno skupino se opravi na podlagi vrstnega reda ekip po zaključku sezone 2019/2020. V skupini A igrajo ekipe, ki so preteklo tekmovanje zaključile z uvrstitvijo na 1., 3., 5., 8. in 10. mesto, v skupini B pa ekipe, ki so bile uvrščene na 2., 4., 6., 7. in 9. mesto.

b) v vsaki skupini se ekipe medsebojno srečajo vsaka z vsako, enkrat na domačem igrišču in enkrat v gosteh. Skupaj bo v vsaki skupini odigranih 10 krogov,

c) razpored tekem (koledar) po posameznem krogu je razviden iz priloge tega sklepa. Ekipi se zaradi okoliščin, ki bi preprečevale izvedbo tekme na predviden dan po

koledarju, lahko sporazumno dogovorita, da se posamezna tekma odigra na drugi dan znotraj tekmovalnega ciklusa. O vsaki spremembi koledarja morata ekipi predhodno pravočasno obvestiti Tekmovalno komisijo pri BZS,

d) prvi dve uvrščeni ekipi iz vsake skupine tekmovanje nadaljujeta na zaključnem turnirju za naslov prvaka. V polfinalu prvo uvrščena ekipa ene skupine igra proti drugo uvrščeni ekipi iz druge skupine in obratno. Z žrebom se določi kateri polfinalni dvoboj se odigra v dopoldanskem terminu in kateri v popoldanskem terminu. Finalni dvoboj odigrata zmagovalca polfinalnih dvobojev. V primeru neodločenega rezultata na zaključnem turnirju (polfinale in finale) se zmagovalca tekme dobi z razigravanjem po določbah Pravil o tekmovanjih,

e) v sezoni 2020/21 iz superlige ne izpade nobena ekipa, zato razigravanja med zadnjeuvrščenimi ekipami ni predvideno,

f) šteje se, da je prvenstvo v superligi veljavno, če se odigra vseh 10 krogov v prvem

(rednem) delu tekmovanja ter je izveden tudi zaključni turnir.

2.   SKLEP: IO BZS je SOGLASNO potrdil predlog Tekmovalne komisije BZS, da se tekmovanje v super ligi za sezono 2020/2021 prične 10. aprila 2021, ko bo odigran prvi krog, ter se zaključi najkasneje do začetka prestopnega roka v letu 2021. Če bo zaradi zaostritve vladnih ukrepov potrebno zamakniti predviden pričetek tekmovanja, bo točen datum pričetka tekmovanja določila Tekmovalna komisija BZS. Ker zaradi zdravstvenih razlogov lahko pride do prestavljanja tekem, bo točen termin zaključnega turnirja z razpisom naknadno določila Tekmovalna komisija BZS.

3.   SKLEP: IO BZS je SOGLASNO potrdil predlog Sekretariata BZS, da skladno z veljavno zakonodajo, ki se nanaša na preprečevanje okužb s Covid-19, morajo vsi sodelujoči v ligaškem tekmovanju spoštovati veljavne ukrepe, ki jih sprejema Vlada RS. BZS bo na svoji spletni strani objavila in ob spremembah vladnih ukrepov ažurirala “Navodila in priporočila za izvedbo športnih tekmovanj in treningov za registrirane športnike”. Navodila ter vse spremembe ali dopolnitve bodo ekipam in Sodniški komisiji BZS posredovana tudi na njihove elektronske naslove.

4.   SKLEP: IO BZS je SOGLASNO potrdil predlog Sekretariata BZS o financiranju izvedbe testiranja proti Covid – 19, ki se bo izvajalo na sledeči način:

a)   stroške testiranja proti Covid -19, ki jih bodo za potrebe udeležbe na tekmah super lige v sezoni 2020/21 opravili igralci, funkcionarji sodelujočih ekip in sodniki, krije Balinarska zveza Slovenije,

b)   BZS bo stroške iz prejšnje točke poravnala na način, da bo posameznemu izvajalcu testiranja, ki ga bo sporočila posamezna ekipa, izdala naročilnica ter na tej podlagi neposredno poravnala račun izvajalca,

c)   Ekipe so dolžne pravočasno sporočiti seznam tekmovalcev in funkcionarjev, ki bodo podvrženi posameznemu testiranju, datum testiranja ter naziv izvajalca testiranj,

d)   Smiselno enako kot za igralce in funkcionarje ekip velja tudi za delegirane sodnike,

e)   Če bodo ekipe ali sodniki sami poravnali stroške testiranj, bo BZS na podlagi predloženega računa izvajalca in dokazila o poravnavi računa plačniku povrnila celoten strošek testiranj,

f)    Za organizacijo izvedbe testiranj so odgovorne ekipe oz. njihovo vodstvo.

5.   SKLEP: IO BZS SOGLASNO potrdi predlog Sekretariata BZS, da ekipe, ki sodelujejo v super ligi 2020/21, lahko pri BZS zaprosijo za poravnavo stroškov za sojenje v štirih obrokih, pri čemer morajo biti vse obveznosti poravnane najkasneje do oktobra 2021.

Razpored superlige 2020-21 na povezavi: razpored superlige

17Mar/21

Superligaši začenjajo 27. marca

Izvršni odbor Balinarske zveze Slovenije je na torkovi seji sprejel odločitev, da se tekmovanje v balinarski superligi za sezono 2020/21 začne 27. marca 2021.

Po več kot devetih mesecih bodo konec marca v tekmovalne arene ponovno stopili balinarski superligaši. Izvršni odbor je na torkovi popoldanski izredni seji z večino glasov potrdil odločitev, da se tekmovanje začne 27. marca s tekmami prvega kroga in zaključi 20. junija s finalom zaključnega turnirja za naslov državnega prvaka.

V skladu s sklepom IO BZS iz superligaškega tekmovanja ne bo izpadlo nobeno moštvo. Ekipe bodo razdeljene v dve skupini po pet moštev, najboljša dva iz vsake skupine pa bosta napredovala na zaključni turnir.

Skupina A: Trata, Skala, Krim, Postojna, Velenje Premogovnik.

Skupina B: Agrochem Hrast, Zabiče, Ilirska Bistrica, Marjetica Koper, Aikea Antena.

Tekmovanje v superligi 2020/21 bo zaradi trenutnih epidemiloških razmer potekalo v skladu z “Navodili in priporočili za izvedbo športnih tekmovanj in treningov za registrirane športnike”, ki jih bo pisarna BZS posredovala klubom po elektronski pošti in bodo redno ažurirana v skladu s spremembami odlokov Vlade RS. Klubi so dolžni spremljati vsa aktualna obvestila na informacijskih kanalih Balinarske zveze Slovenije.

Rezultati žreba za ligaško tekmovanje v superligi za sezono 2020/21 bodo objavljeni v sredo dopoldne preko informacijskih kanalov BZS in posredovani klubom ter Sodniški komisiji BZS po elektronski pošti.

1. KOLO, SOBOTA, 27.3.2021 OB 15:00
 

SKUPINA A

TRATA – VELENJE PREMOGOVNIK
POSTOJNA – SKALA
KRIM – PROST

SKUPINA B

ILIRSKA BISTRICA – AGROCHEM HRAST
ZABIČE – AIKEA ANTENA
MARJETICA KOPER – PROST

Razpored:

http://bk-skala.eu/wp-content/uploads/2020/08/superliga_2020_2021.pdf

08Mar/21

Omejitev pri izvajanju športnih programov

Spremembe in dopolnitve odloka določajo, da se športniki, člani njihovih ekip in drugo organizacijsko osebje, ki sodeluje pri izvedbi tekmovanj, lahko udeležijo tekmovanj, če predložijo negativni rezultat testa na virus SARS-CoV-2 z metodo verižne reakcije s polimerazo ali hitri antigenski test, ki ne sme biti starejši od 48 ur. 

Sprememba odloka začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, odlok pa velja do 5. marca 2021.

Podrobnejšo razlago omejitev pri izvajanju športnih programov najdete na povezavi:

Tekmovalni šport

Šport za vse

Vir: bzs.si