19Mar/24

V kraškem derbiju je gostujoča Skala ugnala Hrast

Sobotni 17. krog balinarske Super lige je prinesel derbi med domačo Trato in gosti iz Zabič, v katerem so Škofjeločani slavili zmago in zadržali prvo mesto na lestvici. Ilirska Bistrica in Marjetica sta odigrali odločilni dvoboj za zadnjo vozovnico za aprilski zaključni turnir, v katerem so slavili Bistričani. V kraškem derbiju je gostujoča Skala ugnala Hrast, ljubljanski Krim je prišel do zmage v Pivki, Velenje Premogovnik pa je priznalo premoč Postojni.

19Mar/24

Mednarodni turnir Pokal Krasa 2024 – Zmage Slovenije, OBZ Sežane in Hrvaške

Sežana je gostila Mednarodni turnir Pokal Krasa 2024 v soorganizaciji Območne balinarske zveze Sežana in Balinarske zveze Slovenije, na katerem so nastopili mlade balinarke in balinarji iz Črne Gore, Hrvaške, Slovenije ter Območnih balinarskih zvez Postojna, Ljubljana in Sežana ter Primorsko-goranske županije v igri dvojic in štafetnem zbijanju. V soboto so bili na sporedu predtekmovalni boji in slavnostna otvoritev, v nedeljo pa finalni boji, ki ste jih lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni in Facebook strani BZS. V štafetnem zbijanju je pri dekletih slavila OBZ Sežana, pri fantih pa Hrvaška, v igri dvojic pa je v obeh kategorijah zmaga pripadla Sloveniji.
 Za OBZ Sežana deklice sta nastopili Eneja Ozbič Primc in Lana Kavčič, ki sta v štafetnem zbijanju osvojili 1. mesto v igri dvojic pa 2. mesto.  v reprezentanci OBZ Sežana dečki so nastopili: Jasmin Švara, Valentin Zdauc, Matevž Šček.

07Mar/24

Športnik Krasa in Brkinov 2023

Občina Hrpelje – Kozina, Športna zveza Hrpelje – Kozina, Občina Divača, Občina Komen, Občina Sežana, Športna zveza Sežana in Športna zveza Komen so včeraj tradicionalno pripravile slavnostno podelitev Športnik Krasa in Brkinov za leto 2023, ki se je odvijala v Kulturnem domu v Hrpeljah.
Med dobitniki priznanj so tudi naši balinarji:

PLAKETE ZA NAJBOLJŠE ŠPORTNE DOSEŽKE
• Martin Zdauc
• Gašper Povh

PRIZNANJE ŠPORTNIK
• Marko Švara

PRIZNANJE ZA ŠPORTNE DOSEŽKE MLADIH
• Eneja Ozbič Primc

05Mar/24

Mednarodni turnir Pokal Krasa 2024

Sežana bo sredi marca gostila Mednarodni turnir Pokal Krasa 2024 v soorganizaciji Območne balinarske zveze Sežana in Balinarske zveze Slovenije, na katerem bodo mlade balinarke in balinarji iz Črne Gore, Hrvaške, Slovenije ter Območnih balinarskih zvez Postojna, Ljubljana in Sežana tekmovali v igri dvojic in štafetnem zbijanju. V soboto bodo na sporedu predtekmovalni boji in slavnostna otvoritev, v nedeljo pa finalni boji. Vabljeni v Sežano.

26Feb/24

KRAS OPEN 2024

Ob otvoritvi novega balinišča v Pliskovici, prirejata BK Pliskovica in BK Skala mednarodni turnir dvojic Kras Open 2024.
Ob tej priložnosti smo naredili spletno stran na kateri bomo objavljali vse informacije v zvezi s turnirjem.
V naprej se že zahvaljujemo vsem sponzorjem, ki nam boste pomagali pri izvedbi turnirja.
Več na strani: www.krasopen.eu