Dvodnevni mednarodni balinarski turnir dvojic Skala Open 2023 v Sežani, ki je potekal na dan občinskega praznika je pripadel Tadeju Premrlu in Davorju Janžiču, ki sta v napetem finalu ugnala Jureta Kozjeka in Gregorja Oprešnika.
Na turnirju se je pomerilo 42 dvojic iz Slovenije, Italije Hrvaške, med katerimi so bili številni predstavniki reprezentančnih selekcij ter kandidati za reprezentanco iz Slovenije. V skupinskem delu tekmovanja so moči merili na baliniščih Hrpeljah, Majcnih, Povirju, Pliskovici, Lokvi ter Sežani v balinarski dvorani Darka Guština, kjer so nato potekali izločilni boji.
Ljubitelji balinanja so imeli skozi celoten dan kaj videti, v številnih obračunih pa so odločale zadnje odigrane krogle. V nedeljski četrtfinale so se uvrstili sami mojstri balinanja. Kljub vročini v balinarski dvorani Darka Guština so ljubitelji balinanja prišli na svoj račun. Po zanimivih četrtfinalnih dvobojih so v polfinale napredovale dvojice Janžič/Premru, Sever/Sodec in Čeh/Koren, Kozjek/Oprešnik, ki so bili tudi pari polfinala. V nedeljskem popoldanskem polfinalu sta Sever, Sodec sta klonila proti Janžiču, Premrlu 11 : 4. V drugem polfinalnem srečanju sta Kozjek, Oprešnik premagala Čeha, Korena z rezultatom 12 : 8.
V večernem velikem finalu sta dvojica Janžič, Premru po izenačenem in napetem dvoboju premagala Kozjeka, Oprešnika z rezultatom 9 : 5.
Nagrade za najboljše sta podelila podžupan Matej Glavina in predsednik Balinarskega kluba Skala Sežana Ervin Ozbič.
Po slavnostni podelitvi je podpredsednik Balinarske zveze Slovenije Samo Vehovec Balinarskemu klubu Skala podelil plaketo ob 70. letnici ustanovitve in delovanju kluba, predstavnik Območne balinarske zveze Sežana Damjan Rupnik granitno plaketo.
Zahvaljujemo se vsem sponzorjem, donatorjem in seveda vsem, ki ste nam pomagali pri izpeljavi turnirja. Zahvaljujemo se tudi vsem tekmovalcem in obiskovalcem turnirja.

Rezultati Skala Open 2023